diumenge, 13 de novembre del 2011

La CASC_CAT al V Col·loqui Internacional de Animació Sociocultural

Alguns membres de la CASC_CAT vàrem estar al V Coloquio Internacional de Animación Sociocultural que es va celebrar els passats dies 26, 27 i 29 d’octubre a Saragossa amb el títol "Cultura, educació i ciutadania". 
Van ser tres dies intensos de reflexions i debat sobre el paper de l’animació sociocultural en l'actualitat i la seva relació i aplicació a partir dels tres eixos del col·loqui. Es va seguir un model de congrés al més pur estil tradicional i es van trobar a faltar espais, activitats i propostes més amables, dinàmiques i creatives, sobretot si tenim en compte el mateix contingut del col·loqui. És clar que el paranimf de la Universitat de Saragossa, tampoc va ajudar a aquest ambient de creativitat i distensió, donat la sobrietat espacial i l'ambient al més ranci estil academicista.

Durant els matins es van dur a terme conferències marc, amb intervencions interessants a càrrec d'Alfons Martinell, DannyWildemeersch i Joan Subirats. Amb tot, la valoració final i els debats posteriors a partir d'aquestes conferències no van suggerir discursos nous ni innovadors.

Les tardes es van centrar en la presentació de les comunicacions, més variades i amb continguts i nivell molt desiguals. Com sempre sol passar, els debats de les comunicacions van ser molt vius i dinàmics. En la majoria dels casos més que les pròpies comunicacions. La possibilitat de participar amb aportacions a un mur físic i un mur virtual a través de la xarxa van ser les novetats d’aquesta edició.
En el col·loqui s’hi va trobar a faltar més assistència, aportacions i experiències d’animadors/es i educadors/es de base, amb contacte directe amb les comunitats i els grups. Una bona part dels participants eren francesos malgrat realitzar-se l'encontre a l'Estat Espanyol. Es van trobar a faltar també representants d'altres indrets de l'Estat i d'altres països. Possiblement una major diversitat del grup hauria enriquit més les aportacions i l'anàlisi de les experiències presentades. Val a dir que el preu de la inscripció i la manca de beques i ajuts per assistir a aquesta trobada no van facilitar la participació de molts animadors i animadores socioculturals. 

Pere Soler i Pilar Figueres, membres de la junta  de CASC_CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada