dilluns, 22 d’abril del 2013

Escola d’Estiu d’Animació Sociocultural Paulo Freire

La RIA convoca l’Escola d’Estiu “Paulo Freire” d’Animació Sociocultural que es celebrarà al Centre de Formació Permanent d’adults “Paulo Freire” d‘Almenara (Castelló) els díes 4, 5 i 6 de juliol de 2013.
 L’escola està adreçada a totes i tots els professionals i voluntaris que treballen i s’interessen per la pràctica de l’animació sociocultural.

L’escola té un preu de matrícula de 50 euros que dona dret a l’accés a totes les activitats formatives així com un certificat d’assitència de 20 hores de formació.
La inscripció està oberta entre el 15 d’abril i el 28 de juny de 2013.

Les activitats programades es divideixen en diversos blocs formatius i de debat:
CERCLES D’APRENENTATGE COL ·LABORATIU que pretenen aportar una reflexió crítica i un posicionament de les animadors i animadors sobre diferents àrees temátcas que afecten la seva funció en una societat en transformació.
TALLERS PRÀCTICS que pretenen aportar experiències i tècniques per optimitzar i diamitzar el treball d’animadores i animadors.
TERTÚLIES que pretenen contribuir a la trobada, el debat i el posicionament sobre temes específics d’interès social.
ESPAIS DE TROBADA per a l’art, la convivencialitat i l’oci creatiu.

Programa-General-Escola-Estiu

Perquè l’Escola d’Estiu
La Escola d’Estiu  d’Animació Sociocultural “Paulo Freire” pretén ser un lloc de trobada i de construcció de coneixement de manera col·lectiva entre els amants de l’Animació Sociocultural.  Professionals, associacions, acadèmics, estudiants, i veïnat interessat en com transformar la societat des de la cultura i la participació des de valors com la cooperació, la solidaritat i el suport mutu.
En moments com els que ens toca viure on els drets socials s’estan retallant i el estament públic està desapareixent l’Animació Sociocultural apareix com una gran eina per l’empoderament de les persones i les comunitat, i per a la construcció de ciutadania que permeti donar resposta a les necessitats socials de manera col·lectiva.

Els criteris de l’Escola
  • Totes les persones que participen com organitzadors o formadors ho fan de manera voluntària i sense cap remuneració econòmica.
  • El preu de la quota de participació és el més econòmic possible i serveix per cobrir les despeses derivades de la organització de l’Escola
  • Tothom pot ensenyar i tothom pot apendre, i en aquets sentit s’organitzen els diferents espais de l’escola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada